17.06–21.06.2024 r.
PONIEDZIAŁEK Skład
Śniadanie:Bułka kajzerka z masłem, sałatą, polędwiczkąi ogórkiem małosolnym Herbata z cytryną | bułka(1), masło(7), sałata, polędwiczka wieprzowa, ogórek małosolny herbata, cukier trzcinowy, cytryny |
I danie:Botwinka z ziemniakami | kurczak, włoszczyzna(9), buraki, ziemniaki,koncentrat barszczu, śmietana(7), sólniskosodowa, przyprawy bez konserwantów |
II danie:Makaron z serem, cukrem i cynamonem Kompot malinowy | makaron(1), ser twarogowy, cukier trzcinowy, masło(7), cynamon, sól niskosodowa maliny mrożone, cukier trzcinowy |
Podwieczorek:Koktajl truskawkowy, biszkopty | jogurt naturalny(7), truskawki, biszkopty(1) |
WTOREK Skład
Śniadanie:Zupa mleczna z płatkami ryżowymi, chałka z masłem i dżemem wiśniowym, banan | mleko(7), płatki ryżowe, chałka(1), masło(7),dżem, banan |
I danie:Zupa marchewkowa z zacierką zabielana | kurczak, włoszczyzna (9), natka, przecier pomidorowy, pomidory krojone, marchew, śmietana(7), makaron(1), sól niskosodowa, przyprawy bez konserwantów |
II danie: Pulpety w sosie koperkowym, ziemniaki, ogórek małosolny Kompot wiśniowy | łopatka wieprzowa, jaja(3), bułka tarta(1),koper, mąka(1), czosnek, cebula, sól niskosodowa, przyprawy bez konserwantów wiśnie mrożone, cukier trzcinowy |
Podwieczorek:Jabłko zapiekane w cieście francuskim, Sok marchwiowo – brzoskwiniowy | jabłka, ciasto francuskie(1), cynamon, sok marchwiowo – brzoskwiniowy |
ŚRODA Skład
Śniadanie:Chleb wieloziarnisty z masłem i kiełbasąkrakowską, jajecznica ze szczypiorkiem Kakao | chleb(1), masło(7), kiełbasa krakowska, jaja(3), szczypiorek, mleko(7), kakao, cukier trzcinowy |
I danie: Zalewajka z ziemniakami i kiełbasą | boczek wędzony, włoszczyzna(9), czosnek, żurek, śmietana(7), ziemniaki, kiełbasa, sól niskosodowa, przyprawy bez konserwantów |
II danie: Gulasz drobiowy, kasza jęczmienna, buraczki zasmażane, kompot wieloowocowy | filet z udka kurczaka, czosnek, cebula, olej, kasza jęczmienna(1), buraki, masło(7),mąka(1), sól niskosodowa, przyprawy bez konserwantów mieszanka owocowa, cukier trzcinowy |
Podwieczorek:Chleb wiejski z masłem i pasztetem pieczonym,ananas świeży Herbata malinowa | chleb(1), masło(7), pasztet, ananas świeży herbata malinowa, cukier trzcinowy |
CZWARTEK Skład
Śniadanie:Płatki kukurydziane z mlekiem, chlebwieloziarnisty z masłem i serkiem śmietankowym ziołowym | płatki kukurydziane, mleko(7), masło(7), serek śmietankowy(7) |
I danie:Zupa szczawiowa z ryżem i jajkiem | kurczak, włoszczyzna (9), szczaw konserwowy, ryż, jaja(3), śmietana(7), sól niskosodowa, przyprawy bez konserwantów |
II danie:Frytki z piekarnika, grillowany filet z kurczaka,surówka z kapusty pekińskiej Kompot wieloowocowy | ziemniaki, olej, filet z kurczaka, kapustapekińska, marchew, cebula, natka, sólniskosodowa, przyprawy bez konserwantówmieszanka owocowa, cukier trzcinowy |
Podwieczorek:Wafle przekładane z dżemem i galaretką Sok jabłkowy | wafle(1), dżem truskawkowy, galaretka cytrynowa, sok jabłkowy |
PIĄTEK Skład
Śniadanie:Chleb graham z masłem, pastą z wędlinydrobiowej i papryką czerwoną, jabłko Herbata z cytryną | chleb (1), masło(7), szynka drobiowa, jaja(3),papryka czerwona, jabłko herbata, cukier trzcinowy, cytryny |
I danie:Kapuśniak z białej kapusty z ziemniakami | kurczak, włoszczyzna(9), śmietana(7), szczaw konserwowy, jaja(3), sól niskosodowa, przyprawy bez konserwantów, makaron(1) |
II danie:Racuchy z jabłkami i cukrem pudrem Kompot wieloowocowy | mąka(1), jaja(3), mleko(7), olej, cukier puder, cukier trzcinowy, jabłka mieszanka owocowa, cukier trzcinowy |
Podwieczorek:Mus owocowy z brzoskwiniam, truskawkami i bananem, wafle kukurydziane | brzoskwinie, truskawki, banany, wafle kukurydziane |
Alergeny występujące w jadłospisie zaznaczone są podkreśleniem i symbolem zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, dania/potrawy podawane w żywieniu zbiorowym zarówno otwartym, jak i zamkniętym traktowane są jako żywność nieopakowana (załącznik II).