Jadłospis

10.06 – 14.06.2024 r.

PONIEDZIAŁEK                                                                           Skład

Śniadanie: Bułka kajzerka z twarożkiem na słodko, banan, kawa Inkarogal(1), masło(7), ser twarogowy(7), cukier trzcinowy, banan, mleko(7), kawa inka, cukier trzcinowy
I danie: Zupa ogórkowa z ryżem zabielanakurczak, włoszczyzna(9), ryż, ogórki kiszone, śmietana(7), natka, sól niskosodowa, przyprawy bez konserwantów
II danie: Spaghetti z mięsem, sosem pomidorowym i mozzarellą, kompot wieloowocowymakaron(1), łopatka wieprzowa, cebula, czosnek, przecier pomidorowy, koncentrat pomidorowy, ser(7), sól niskosodowa, przyprawy bez konserwantów mieszanka owocowa, cukier trzcinowy
Podwieczorek: Chleb wiejski z masłem, sałatą i szynką konserwową, papryka czerwona i żółta do chrupania, herbata z cytrynąchleb(1), masło(7), sałata, kiełbasa krakowska, papryka czerwona i żółta, herbata, cukier trzcinowy, cytryny

WTOREK                                                                                       Skład

Śniadanie: Chleb z masłem, parówki z cielęciną na ciepło z ketchupem i musztardą, herbata z cytrynąchleb(1), masło(7),parówki, musztarda ketchup   herbata, cukier trzcinowy, cytryny
I danie: Zupa kalafiorowa z lanymi kluseczkamikurczak, włoszczyzna(9), kalafior, śmietana(7), mąka(1), jaja(3), natka, sól niskosodowa, przyprawy bez konserwantów
II danie: Kotlety mielone, mizeria ze śmietaną, ziemniaki, kompot wieloowocowyłopatka wieprzowa, czosnek, cebula, olej, bułka tarta(1), ogórki zielone, śmietana(7), ziemniaki, sól niskosodowa, przyprawy bez konserwantów   mieszanka owocowa, cukier trzcinowy
Podwieczorek: Ciasto czekoladowe z dżemem śliwkowym, kiwi, herbata malinowamąka(1), kakao, olej, jaja(3), mleko(7), cukier, dżem śliwkowy, kiwi, herbata malinowa, cukier trzcinowy

ŚRODA                                                                                            Skład

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami owsianymi, chleb wiejski z masłem i szynką drobiową, gruszkamleko(7), płatki owsiane, chleb(1), masło(7), szynka drobiowa, gruszka
I danie: Rosół z makaronemkurczak zagrodowy, włoszczyzna(9), natka, makaron(1), sól niskosodowa, przyprawy bez konserwantów
II danie: Udko pieczone, marchew mini na ciepło z masłem, ziemniaki, kompot wiśniowyudko kurczaka, marchew mini, masło(7), ziemniaki, sól niskosodowa, przyprawy bez konserwantów wiśnie mrożone, cukier trzcinowy
Podwieczorek: Tosty z szynką i serem żółtym z ketchupem, jabłko, herbata z cytrynąchleb tostowy(1), szynka, ser żółty(7), ketchup, jabłko   herbata, cukier trzcinowy, cytryny

CZWARTEK                                                                                 Skład

Śniadanie: Chleb żytni razowy z masłem, pastą jajeczną i rzodkiewką, banan, herbata z miodem i cytrynąchleb (1), masło(7), jaja(3), majonez, rzodkiewka, banan   herbata, miód, cytryny
I danie: Zupa pomidorowa z ryżemkurczak, włoszczyzna(9), ryż, przecier pomidorowy, pomidory krojone, natka, śmietana(7), sól niskosodowa, przyprawy bez konserwantów
II danie: Ryba pieczona, surówka z młodej kapusty z koperkiem, ziemniaki, kompot wieloowocowyfilet z morszczuka(4), olej, jaja(3), bułka tarta(1), kapusta młoda, marchew, cebula, koper, ziemniaki, sól niskosodowa, przyprawy bez konserwantów, mieszanka owocowa, cukier trzcinowy
Podwieczorek: Legumina z sosem malinowym, ciastka owsianemleko(7), kasza manna(1), maliny mrożone, cukier trzcinowy, ciastko(1)

PIĄTEK                                                                                           Skład

Śniadanie: Chleb wiejski z masłem, awokado i pomidorem, kakaochleb(1), masło(7), awokado, pomidory,     mleko(7), kakao, cukier trzcinowy
I danie: Krupnik z kasząkurczak, włoszczyzna(9), kasza jęczmienna(1), natka, sól niskosodowa, przyprawy bez konserwantów
II danie: Pierogi z serem na słodko, kompot wieloowocowymąka(1), ser twarogowy(7), jaja(3), cukier sól niskosodowa, przyprawy bez konserwantów mieszanka owocowa, cukier trzcinowy
Podwieczorek: Lody owocowe z borówkami i bitą śmietanąlody owocowe, borówki, śmietana(7)

Alergeny występujące w jadłospisie zaznaczone są podkreśleniem i symbolem zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, dania/potrawy podawane w żywieniu zbiorowym zarówno otwartym, jak i zamkniętym traktowane są jako żywność nieopakowana (załącznik II).